Kwartaalbijeenkomst 11 oktober 2019

STUBECO en Jong VCB van de Vakgroep Civiele Betonbouw (VCB) van Bouwend Nederland nodigen je van harte uit voor een gezamenlijke bijeenkomst met excursie op vrijdag 11 oktober a.s. vanaf 12:30 uur in Eindhoven.

STUBECO is de Studievereniging Uitvoering Betonconstructies, een vereniging die als doel heeft de uitvoeringstechniek van betonconstructies in de ruimste zin van het woord te bevorderen.

Het accent ligt hierbij op kennis van het uitvoeren van betonwerk, hulpconstructies, wapening en arbeidsomstandigheden. Meer informatie op www.stubeco.nl.

Jong VCB van de Vakgroep Civiele Betonbouw van Bouwend Nederland heeft ten doel een netwerk te zijn voor jonge managers van aannemingsbedrijven op het gebied van de civiele betonbouw in Nederland. Jong VCB wil dit doel onder meer bereiken door het houden van trainingen rond actuele thema’s en het organiseren van excursies en lezingen. Eén keer per jaar worden tijdens events van Jong VCB de activiteiten van één van taakgroepen binnen de VCB belicht. Dit keer dus de Taakgroep Techniek & Innovatie en om die reden een bijeenkomst in samenwerking met STUBECO.

Aanleiding voor deze gezamenlijke bijeenkomst is onder meer het breder bekend maken van het programma van STUBECO en die van de Taakgroep Techniek & Innovatie van de VCB onder de leden van (Jong) VCB. Inmiddels zijn er ook gesprekken gevoerd met de taakgroep over het versterken van elkaars activiteiten en wellicht dat hier ook een rol is weggelegd voor de leden van Jong VCB. Tijdens deze bijeenkomst wordt uiteraard het een en ander verder toegelicht. Verder maakt een bezoek aan de 3D Betonprintfabriek onderdeel uit van het programma evenals twee interessante slotsprekers. Verder de ruimte om te netwerken tijdens het afsluitende drankje en buffetdiner.

PROGRAMMA

12:30 uur

 

Ontvangst

In het Philips-stadion, Frederiklaan 10a te Eindhoven

Adres parkeergarage: Anton Philipslaan 56. Voor deze garage is een uitrijdkaart geregeld. In de bijlage de routebeschrijving.

Entree stadion via de hoofdingang (nummer 8).

Voor een broodjeslunch is gezorgd.

13:00 uur

Welkom

door Leon van Noordenne (Züblin Civiele Betonbouw), bestuurslid van de VCB en voorzitter van de VCB Taakgroep Techniek & Innovatie en Alwin de Bondt (Volker Wessels Infra), voorzitter STUBECO

13:05 uur

VCB en Taakgroep Techniek & Innovatie

door Leon van Noordenne en Luke van der Steen (BAM Infra) Jong VCB- en taakgroeplid

13:30 uur

STUBECO

door Alwin de Bondt

14:00 uur

De 3D Betonprintfabriek

door Pieter Bakker, projectleider 3D Betonprinten bij BAM Infra

De eerste betonprintfabriek van Nederland is begin dit jaar officieel in gebruik genomen. Initiatiefnemers bouwbedrijf BAM Infra en Weber Beamix gaan hier experimenteren met robots die er elementen met speciale beton gaan vormen.

14:30 uur

Pauze

 

In verband met het verwachte aantal deelnemers en de beperkte ruimte in de 3D Betonprintfabriek wordt de rondleiding opgesplitst in 2 groepen:

GROEP 1

14:45 uur

Vertrek per bus voor een rondleiding door de 3D Betonfabriek. Na terugkomst een rondleiding door het Philips-stadion

GROEP 2

14:45 uur

Rondleiding Philips-stadion en vervolgens vertrek per bus voor een rondleiding door de 3D Betonprintfabriek

17:00 uur

Het eerste 3D geprinte gebouw van Europa

door Arvid Prigge van Centre4Moods

De realisatie van het eerste 3D geprinte gebouw van Europa (De Vergaderfabriek) met zero footprint is een initiatief van Centre4Moods.

17:30 uur

Technische ontwikkelingen en het scheidsrechtersvak

door Bas Nijhuis

Als slotstuk van de middag scheidsrechter en ondernemer Bas Nijhuis die op zijn vijftiende al begon met fluiten bij de amateurs. Al snel wordt Bas één van de topscheidsrechters van Nederland. Sinds 2011 fluit hij ook in de Champions League. Naast scheidsrechter is Bas ondernemer. De van oorsprong slagerszoon kocht in 2015 een bakkerij in Haaksbergen welke hij succesvol leidt.

Een spreker die vooral past bij de locatie van deze middag en ons meeneemt in zijn leven als scheidsrechter (en ondernemer), en de nieuwste technische ontwikkelingen in het vak (o.a. de VAR).

18:00 uur

Drankje en een hapje

18:45 uur

Buffetdiner

20:30 uur

Einde

KLIK HIER OM AAN TE MELDEN

Een week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je een bevestiging van deelname, en de routebeschrijving.

Graag tot 11 oktober!

Met vriendelijke groet,

Namens STUBECO en (Jong) VCB

Overtuigd van de voordelen? Word nu lid van Stubeco!