Nieuws

Het laatste nieuws over de vereniging en jaarverslagen

  Op bezoek bij het bouwdok in Zeebrugge

  26 september 2023

  Met ruim veertig enthousiaste Stubeco-leden gingen we op bezoek bij het bouwdok in Zeebrugge waar acht zinkelementen van 160 m worden gebouwd voor de nieuwe Scheldetunnel. Guy Vercruyssen (DEME Group / COTU) gaf een zeer boeiende lezing én rondleiding door het dok.

  Lees verder


  HUB wordt herzien

  25 september 2023

  Momenteel wordt gewerkt aan herziening, met als doel het actualiseren van de kennis, het verbeteren van de structuur, het vergroten van de leesbaarheid en het moderniseren van de afbeeldingen.

  Lees verder


  Vijf presentaties tijdens bijeenkomst over de Betondriehoek

  11 juli 2023

  Op 25 mei vond er een gezamenlijke bijeenkomst plaats van Stubeco met Stutech en Stufib (foto 1). Het thema: het raakvlak tussen uitvoering van betonconstructies, betontechnologie en het constructieve aspect van betonconstructies, oftewel de Betondriehoek. In vijf presentaties werd ingegaan op vijf verschillende onderwerpen die zich op dit raakvlak bevinden.

  Lees verder


  Fietsenstalling IJboulevard

  11 juli 2023

  Aan de IJzijde bij Amsterdam Centraal is recent de IJboulevard opgeleverd, met daarin geïntegreerd een nieuwe ondergrondse fietsenstalling. De drie betonnen elementen voor deze fietsenstalling zijn voorgebouwd, ingevaren en afgezonken. De gekozen uitvoeringsmethode is, net als het ontwerp, het resultaat van beheersing van enkele belangrijke risico’s.

  Lees verder


  Station Ede-Wageningen ondergaat grote metamorfose

  13 april 2023

  Het lijkt op het eerste gezicht misschien niet eens zo’n heel uitzonderlijke klus: het inschuiven van een spoortunnel. Maar het enorme formaat, de schuine hoek en de geïntegreerde stijgpunten maakten van de uitvoering van de reizigerstunnel onder het nieuwe station Ede-Wageningen een waar huzarenstukje.

  Lees verder


  Boeiend bezoek aan Oosterweelverbinding

  03 november 2022

  Op 3 november j.l. verzamelden geïnteresseerde Stubeco-leden zich bij het Van der Valk hotel Princeville Breda om vandaar per bus af te reizen richting het zuiden. Bestemming: de Oosterweelverbinding bij Antwerpen. Onder leiding van een kundige buschauffeur die liever achter- dan vooruit reed, werd koers gezet naar het bezoekerscentrum aan de Blancefloerlaan in Antwerpen. Hier wachtte de Stubeco-leden een warme ontvangst en een drietal interessante presentaties.

  Lees verder


  Betoniek 50 jaar. Beton: voorspel()de toekomst

  12 februari 2020

  Op 12 februari jl. vierde Betoniek bij Civilion in Den Bosch het 50-jarig jubileum. Een feestje van de branche waar alle kennis uit de markt samen kwam. Een middag en avond waarin ‘verbinden’ centraal stond en niet alleen terug maar vooral ook vooruit werd gekeken. Een verslag van een geslaagde happening!

  Lees verder


  3D betonprinten: nieuwe technologie opent nieuwe perspectieven

  11 oktober 2019

  Op 11 oktober organiseerden de Vakgroep Civiele Beton van Bouwend Nederland en Stubeco een kennismakingsmiddag die in het teken stond van 3D betonprinten. Als locatie was gekozen voor het Philips Stadion in Eindhoven. Het 3D betonprinten werd door meerdere sprekers vanuit diverse invalshoeken belicht en gecombineerd met een bezoek aan de 3D betonprintfabriek in Eindhoven. Scheidsrechter en ‘bekende Nederlander’ Bas Nijhuis sloot de dag af met een pakkende presentatie over techniek en het scheidsrechtersvak.

  Lees verder


  Stubeco-kwartaalbijeenkomst: Duurzaamheid in uitvoering

  06 juni 2019

  Samenwerking, verduurzaming en vernieuwing – thema’s die in alle geledingen van de betonketen in het centrum van de belangstelling staan. Thema’s die ook terugkwamen tijdens de lezingen en het bedrijfsbezoek die werden georganiseerd tijdens de kwartaalbijeenkomst van 6 juni jl.. Een bijeenkomst waarin een hoofdrol was weggelegd voor ‘duurzaamheid in de uitvoering’.

  Lees verder


  Verslag kwartaalbijeenkomst OCC Den Haag

  27 november 2018

  Dinsdag 27 november werd een projectbezoek gebracht aan het project Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) te den Haag. De aanwezige 40 Stubeco leden werden om 15:00 uur welkom geheten door Alwin de Bondt in Mercure Hotel Spui.

  Midden in het centrum van Den Haag bouwt bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw) het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC). Het wordt het nieuwe onderkomen van de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.

  Lees verder

Altijd up-to-date over de ontwikkelingen in de betonbouw. Word nu van Stubeco.