Nieuws

Het laatste nieuws over de vereniging

    Leo den Brabander overleden

    01 april 2024

    Op 30 maart 2024 is ons gewaardeerd Stubeco lid, oud-voorzitter en erelid Leo den Brabander overleden. Leo is echt heel veel jaren trouw lid geweest en altijd zeer betrokken.

    Lees verder


    Excursie Piekstraat Rotterdam

    18 maart 2024

    Met Stubeco op bezoek bij het project Piekstraat, een 74 meter hoge woontoren op ‘Het eiland van Feijenoord’ in Rotterdam. Bijzonder project van Heijmans, waarbij constructie en uitvoeringstechniek op een mooie manier samenkomen.

    Lees verder


    Herziening Handboek Uitvoering Betonwerken vordert

    27 februari 2024

    Het Handboek Uitvoering Betonwerken (HUB) van Stubeco is al jaren een gewaardeerd naslagwerk in de bouw, zeker nu het sinds een aantal jaar online beschikbaar is. Een werkgroep van Stubeco is bezig met een update en maakt flinke stappen.

    Lees verder


    Rondleiding bij Urban Mine op 18 januari

    12 februari 2024

    Op 18 januari 2024 gingen we op bezoek bij Urban Mine, een onderdeel van de Rutte groep. Met de Smart Liberator kan betonpuin worden verwerkt tot kwalitatief hoogwaardig recyclemateriaal, tot aan cementfines aan toe. Met deze fijne delen kan cement worden vervangen of nieuw cement worden gemaakt. Dit alles is een doorontwikkeling van de Smart Crusher, een uitvinding van de helaas recent overleden Koos Schenk. Dank aan René Rutte voor de heldere presentatie en interessante rondleiding!

    Lees verder


    Op bezoek bij het bouwdok in Zeebrugge

    26 september 2023

    Met ruim veertig enthousiaste Stubeco-leden gingen we op bezoek bij het bouwdok in Zeebrugge waar acht zinkelementen van 160 m worden gebouwd voor de nieuwe Scheldetunnel. Guy Vercruyssen (DEME Group / COTU) gaf een zeer boeiende lezing én rondleiding door het dok.

    Lees verder


    HUB wordt herzien

    25 september 2023

    Momenteel wordt gewerkt aan herziening, met als doel het actualiseren van de kennis, het verbeteren van de structuur, het vergroten van de leesbaarheid en het moderniseren van de afbeeldingen.

    Lees verder


    Boeiend bezoek aan Oosterweelverbinding

    03 november 2022

    Op 3 november j.l. verzamelden geïnteresseerde Stubeco-leden zich bij het Van der Valk hotel Princeville Breda om vandaar per bus af te reizen richting het zuiden. Bestemming: de Oosterweelverbinding bij Antwerpen. Onder leiding van een kundige buschauffeur die liever achter- dan vooruit reed, werd koers gezet naar het bezoekerscentrum aan de Blancefloerlaan in Antwerpen. Hier wachtte de Stubeco-leden een warme ontvangst en een drietal interessante presentaties.

    Lees verder


    Stubeco-jaarverslag 2022

    12 mei 2022

    Op 12 mei 2022 werd na een interessante bezoek aan de Blankenburgverbinding de Stubeco jaarvergadering gehouden in het Delta hotel te Vlaardingen.

    Lees verder


    Stubeco-jaarverslag 2021

    22 april 2021

    Op 22 april a.s. is de Stubeco-jaarvergadering online gehouden.
    De bestuurswisselingen zijn doorgenomen, de jaarstukken en er is een lezing gehouden door Wilfred Oosterling van Het Betonhuis.

    Lees verder


    Groene versie live: Stubeco's eerste webinar

    08 juni 2020

    In deze webinar presenteert Stubeco twee 'groene versies' van studierapporten:
    Studiecel C11: 3D-printen van beton - door Volker Ruitinga (Vertigo), en
    Studiecel B06-2: Ingelijmde wapening als stekwapening - door Marjan Vos-Pols (Hilti)

    Lees verder


    Stubeco-jaarverslag 2020

    23 april 2020

    Het jaarverslag is een terugblik en verantwoording van het bestuur aan de leden van Stubeco voor het
    gevoerde beleid in het afgelopen jaar.

    Lees verder


    Betoniek 50 jaar. Beton: voorspel()de toekomst

    12 februari 2020

    Op 12 februari jl. vierde Betoniek bij Civilion in Den Bosch het 50-jarig jubileum. Een feestje van de branche waar alle kennis uit de markt samen kwam. Een middag en avond waarin ‘verbinden’ centraal stond en niet alleen terug maar vooral ook vooruit werd gekeken. Een verslag van een geslaagde happening!

    Lees verder


    Stubeco-jaarverslag 2019

    14 november 2019

    Het afgelopen jaar was een jaar van vernieuwing voor Stubeco. Mooie bijeenkomsten als het bezoek aan Van Noordenne en de 3D betonprintfabriek, een fantastische studiereis naar Oostenrijk en Slowakije en een prachtig lustrumfeest maakten duidelijk dat Stubeco klaar is voor de toekomst. En met out-of-the-box evenementen en samenwerking met andere verenigingen is een start gemaakt om Stubeco interessant te maken en te houden voor velen in het vakgebied.

    Lees verder

    3D betonprinten: nieuwe technologie opent nieuwe perspectieven

    11 oktober 2019

    Op 11 oktober organiseerden de Vakgroep Civiele Beton van Bouwend Nederland en Stubeco een kennismakingsmiddag die in het teken stond van 3D betonprinten. Als locatie was gekozen voor het Philips Stadion in Eindhoven. Het 3D betonprinten werd door meerdere sprekers vanuit diverse invalshoeken belicht en gecombineerd met een bezoek aan de 3D betonprintfabriek in Eindhoven. Scheidsrechter en ‘bekende Nederlander’ Bas Nijhuis sloot de dag af met een pakkende presentatie over techniek en het scheidsrechtersvak.

    Lees verder


    Stubeco-kwartaalbijeenkomst: Duurzaamheid in uitvoering

    06 juni 2019

    Samenwerking, verduurzaming en vernieuwing – thema’s die in alle geledingen van de betonketen in het centrum van de belangstelling staan. Thema’s die ook terugkwamen tijdens de lezingen en het bedrijfsbezoek die werden georganiseerd tijdens de kwartaalbijeenkomst van 6 juni jl.. Een bijeenkomst waarin een hoofdrol was weggelegd voor ‘duurzaamheid in de uitvoering’.

    Lees verder


    Fotoverslag van het Stubeco lustrumfeest

    16 mei 2019

    10 jaar nadat de SS Rotterdam haar eerste vaart naar New York maakte, zag Stubeco het licht. Niet, zoals op het stoomschip, in de aanwezigheid van een kroonprinses, maar wel met gezichtbepalers van de Nederlandse betonbouwsector. 50 jaar na dato wordt feestelijk stilgestaan bij de start van Stubeco. Waar anders dan aan boord van de SS Rotterdam in de gelijknamige havenstad. Een (foto-)impressie van het lustrum en de speech van de voorzitter treft u hier.

    Lees verder


    Verslag jaarvergadering 2 april 2019

    02 april 2019

    Dinsdag 2 april vond de jaarbijeenkomst plaatst te Leusden.
    De bedoeling was een excursie te houden op de AFAS nieuwbouw te Leusden, echter kon dit vanwege een ongeval op de bouwplaats niet door gaan. Het avondprogramma bestond uit de jaarvergadering (ALV) en heeft wel doorgang kunnen vinden.

    Lees verder


    Verslag kwartaalbijeenkomst OCC Den Haag

    27 november 2018

    Dinsdag 27 november werd een projectbezoek gebracht aan het project Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) te den Haag. De aanwezige 40 Stubeco leden werden om 15:00 uur welkom geheten door Alwin de Bondt in Mercure Hotel Spui.

    Midden in het centrum van Den Haag bouwt bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw) het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC). Het wordt het nieuwe onderkomen van de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.

    Lees verder


    Verslag kwartaalbijeenkomst Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

    20 september 2018

    Donderdag 20 september werd een projectbezoek gebracht aan het project gebiedsontwikkeling Ooijen – Wanssum. De aanwezige 40 Stubeco leden werden om 15:20 uur welkom geheten door Els Geurts in de bouwkeet van Mooder Maas, de aannemerscombinatie bestaande uit de hoofdaannemers Dura Vermeer en Ploegam.

    Lees verder


    Stubeco Jaarverslag 2017

    14 maart 2018

    Stubeco heeft een goed jaar achter de rug met afgeronde studierapporten, mooie excursies, lezingavonden
    en een zeer geslaagde buitenlandreis naar Belgie. Door de enthousiaste inzet van vele leden is er wederom
    voortgang geboekt met de invulling van het beleidplan 2016-2020

    Lees verder


    Foto's 50 jaar Stubeco

    18 maart 2019

    Op 12 februari j.l mocht de vereniging haar 50e verjaardag vieren.
    Op deze pagina vindt u de foto's van het Curlingtoernooi.

    Lees verder

Altijd up-to-date over de ontwikkelingen in de betonbouw. Word nu van Stubeco.