Kennisdocumenten

Technische verslagen, het (online) Handboek voor de Uitvoering van Betonwerken en studierapporten

Handboek Uitvoering Betonwerken Studierapporten
Technische verslagen

  Verslag Piekstraat Rotterdam

  29 april 2024

  Op het oog lijkt het een simpele woontoren, door een aantal eisen vanuit het ontwerp werd de uitvoering van de Piekstraat echter een flinke puzzel. De ruwbouw is inmiddels over de helft. Vanaf het tweede kwartaal van 2025 nemen de eerste bewoners intrek in deze opzienbarende woontoren.

  Lees verder


  Beton van gerecyclede materialen

  14 maart 2024

  Stubeco bracht op 18 januari 2024 een bezoek aan Urban Mine. Dit Zaanse bedrijf, onderdeel van de Rutte Groep, maakt beton van gerecyclede materialen. Belangrijk onderdeel in het recycleproces in hun zogenoemde Smart Liberator, waarmee betonpuin kan worden verwerkt tot kwalitatief hoogwaardige grondstof voor nieuw beton.

  Lees verder


  Bouwdok in Zeebrugge

  23 november 2023

  Een van de onderdelen van de Oosterweelverbinding, aan de noordkant van Antwerpen, is de nieuwe Scheldetunnel. De afzinkelementen voor deze tunnel worden gebouwd in een droogdok bij Zeebrugge. In twee parallelle bouwstromen, met een cyclustijd van twee weken, wordt gewerkt aan acht 160 m lange tunnelelementen. Door de enorme hoeveelheden beton en wapening was het proces bijzonder uitdagend.

  Lees verder


  Fietsenstalling IJboulevard

  11 juli 2023

  Aan de IJzijde bij Amsterdam Centraal is recent de IJboulevard opgeleverd, met daarin geïntegreerd een nieuwe ondergrondse fietsenstalling. De drie betonnen elementen voor deze fietsenstalling zijn voorgebouwd, ingevaren en afgezonken. De gekozen uitvoeringsmethode is, net als het ontwerp, het resultaat van beheersing van enkele belangrijke risico’s.

  Lees verder


  Station Ede-Wageningen ondergaat grote metamorfose

  13 april 2023

  Het lijkt op het eerste gezicht misschien niet eens zo’n heel uitzonderlijke klus: het inschuiven van een spoortunnel. Maar het enorme formaat, de schuine hoek en de geïntegreerde stijgpunten maakten van de uitvoering van de reizigerstunnel onder het nieuwe station Ede-Wageningen een waar huzarenstukje.

  Lees verder


  Vijf presentaties tijdens bijeenkomst over de Betondriehoek

  11 juli 2023

  Op 25 mei vond er een gezamenlijke bijeenkomst plaats van Stubeco met Stutech en Stufib (foto 1). Het thema: het raakvlak tussen uitvoering van betonconstructies, betontechnologie en het constructieve aspect van betonconstructies, oftewel de Betondriehoek. In vijf presentaties werd ingegaan op vijf verschillende onderwerpen die zich op dit raakvlak bevinden.

  Lees verder

Kennis delen en ontwikkelen met vakgenoten. Word lid van Stubeco.