Verslagen van excursies/ kwartaalbijeenkomsten

Hier onder vind je een overzicht van de verslagen van de excursies, lezingen en kwartaalbijeenkomsten uit het verleden. 

Verslagen

  Boeiend bezoek aan Oosterweelverbinding

  03 november 2022

  Op 3 november j.l. verzamelden geïnteresseerde Stubeco-leden zich bij het Van der Valk hotel Princeville Breda om vandaar per bus af te reizen richting het zuiden. Bestemming: de Oosterweelverbinding bij Antwerpen. Onder leiding van een kundige buschauffeur die liever achter- dan vooruit reed, werd koers gezet naar het bezoekerscentrum aan de Blancefloerlaan in Antwerpen. Hier wachtte de Stubeco-leden een warme ontvangst en een drietal interessante presentaties.

  Lees verder


  Verslag jaarvergadering 2022

  12 mei 2022

  Op 12 mei 2022 werd na een interessante bezoek aan de Blankenburgverbinding de Stubeco jaarvergadering gehouden in het Delta hotel te Vlaardingen.

  Lees verder


  Stubeco-jaarverslag 2020

  23 april 2021

  Het jaarverslag is een terugblik en verantwoording van het bestuur aan de leden van Stubeco voor het
  gevoerde beleid in het afgelopen jaar.

  Lees verder


  Verslag jaarvergadering 2021

  22 april 2021

  Op 22 april a.s. is de Stubeco-jaarvergadering online gehouden.
  De bestuurswisselingen zijn doorgenomen, de jaarstukken en er is een lezing gehouden door Wilfred Oosterling van Het Betonhuis.

  Lees verder

  Stubeco-jaarverslag 2019

  13 september 2020

  Het afgelopen jaar was een jaar van vernieuwing voor Stubeco. Mooie bijeenkomsten als het bezoek aan Van Noordenne en de 3D betonprintfabriek, een fantastische studiereis naar Oostenrijk en Slowakije en een prachtig lustrumfeest maakten duidelijk dat Stubeco klaar is voor de toekomst. En met out-of-the-box evenementen en samenwerking met andere verenigingen is een start gemaakt om Stubeco interessant te maken en te houden voor velen in het vakgebied.

  Lees verder


  Groene versie live: Stubeco's eerste webinar

  08 juni 2020

  In deze webinar presenteert Stubeco twee 'groene versies' van studierapporten:
  Studiecel C11: 3D-printen van beton - door Volker Ruitinga (Vertigo), en
  Studiecel B06-2: Ingelijmde wapening als stekwapening - door Marjan Vos-Pols (Hilti)

  Lees verder


  Betoniek 50 jaar. Beton: voorspel()de toekomst

  12 februari 2020

  Op 12 februari jl. vierde Betoniek bij Civilion in Den Bosch het 50-jarig jubileum. Een feestje van de branche waar alle kennis uit de markt samen kwam. Een middag en avond waarin ‘verbinden’ centraal stond en niet alleen terug maar vooral ook vooruit werd gekeken. Een verslag van een geslaagde happening!

  Lees verder


  Fotoverslag van het Stubeco lustrumfeest

  21 november 2019

  10 jaar nadat de SS Rotterdam haar eerste vaart naar New York maakte, zag Stubeco het licht. Niet, zoals op het stoomschip, in de aanwezigheid van een kroonprinses, maar wel met gezichtbepalers van de Nederlandse betonbouwsector. 50 jaar na dato wordt feestelijk stilgestaan bij de start van Stubeco. Waar anders dan aan boord van de SS Rotterdam in de gelijknamige havenstad. Een (foto-)impressie van het lustrum en de speech van de voorzitter treft u hier.

  Lees verder


  3D betonprinten: nieuwe technologie opent nieuwe perspectieven

  11 oktober 2019

  Op 11 oktober organiseerden de Vakgroep Civiele Beton van Bouwend Nederland en Stubeco een kennismakingsmiddag die in het teken stond van 3D betonprinten. Als locatie was gekozen voor het Philips Stadion in Eindhoven. Het 3D betonprinten werd door meerdere sprekers vanuit diverse invalshoeken belicht en gecombineerd met een bezoek aan de 3D betonprintfabriek in Eindhoven. Scheidsrechter en ‘bekende Nederlander’ Bas Nijhuis sloot de dag af met een pakkende presentatie over techniek en het scheidsrechtersvak.

  Lees verder


  Stubeco-kwartaalbijeenkomst: Duurzaamheid in uitvoering

  06 juni 2019

  Samenwerking, verduurzaming en vernieuwing – thema’s die in alle geledingen van de betonketen in het centrum van de belangstelling staan. Thema’s die ook terugkwamen tijdens de lezingen en het bedrijfsbezoek die werden georganiseerd tijdens de kwartaalbijeenkomst van 6 juni jl.. Een bijeenkomst waarin een hoofdrol was weggelegd voor ‘duurzaamheid in de uitvoering’.

  Lees verder


  Verslag jaarvergadering 2 april 2019

  02 april 2019

  Dinsdag 2 april vond de jaarbijeenkomst plaatst te Leusden.
  De bedoeling was een excursie te houden op de AFAS nieuwbouw te Leusden, echter kon dit vanwege een ongeval op de bouwplaats niet door gaan. Het avondprogramma bestond uit de jaarvergadering (ALV) en heeft wel doorgang kunnen vinden.

  Lees verder


  Foto's 50 jaar Stubeco

  18 maart 2019

  Lees verder


  Verslag kwartaalbijeenkomst OCC Den Haag

  27 november 2018

  Dinsdag 27 november werd een projectbezoek gebracht aan het project Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) te den Haag. De aanwezige 40 Stubeco leden werden om 15:00 uur welkom geheten door Alwin de Bondt in Mercure Hotel Spui.

  Midden in het centrum van Den Haag bouwt bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw) het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC). Het wordt het nieuwe onderkomen van de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.

  Lees verder


  Verslag kwartaalbijeenkomst Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

  20 september 2018

  Donderdag 20 september werd een projectbezoek gebracht aan het project gebiedsontwikkeling Ooijen – Wanssum. De aanwezige 40 Stubeco leden werden om 15:20 uur welkom geheten door Els Geurts in de bouwkeet van Mooder Maas, de aannemerscombinatie bestaande uit de hoofdaannemers Dura Vermeer en Ploegam.


  Lees verder


  Stubeco Jaarverslag 2017

  14 maart 2018

  Stubeco heeft een goed jaar achter de rug met afgeronde studierapporten, mooie excursies, lezingavonden
  en een zeer geslaagde buitenlandreis naar Belgie. Door de enthousiaste inzet van vele leden is er wederom
  voortgang geboekt met de invulling van het beleidplan 2016-2020

  Lees verder