Jaarvergadering 2024

Op 17 april vindt de Stubeco-jaarvergadering (ALV) plaats. Tijdens de ALV worden de jaarstukken en de begroting doorgenomen. Met de aanwezige leden delen we graag het beleid van het bestuur en bespreken we de plannen voor het komende jaar.


ALV gecombineerd met bezoek aan Museum Stichting Industrieel Erfgoed Siemei

We starten de dag om 13.30 uur met een bezoek aan het Museum Stichting Industrieel Erfgoed Siemei in Veghel. Daar leidt een gids ons in kleine groepen door het museum heen. Daarna volgt een film over de uitbreiding en ontwikkeling van de Noordkade. Om 16.00 uur verplaatsen we ons naar het restaurant Wittern op de Noordkade. Daar vindt de ALV plaats tot ongeveer 17.30 uur. We sluiten de dag af met een borrel en aansluitend een diner op dezelfde locatie.

Programma
13.45 uur start rondleiding in het museum (voormalig CHV-complex)
15.15 uur start film over de uitbreiding en ontwikkeling van de Noordkade
16.00 uur ALV in restaurant Wittern aan de Verlengde Noordkade 4 in Veghel
17.30 uur Borrel
18.00 uur Diner

Locatie
Om 13.30 uur verzamelen we bij het museum:
Museum Stichting Industrieel Erfgoed SiemeiVerlengde
Noordkade 8
5462 EH Veghel
Routebeschrijving via Google Maps

Meld je aan voor de ALV met bezoek aan het Museum voor Industrieel Erfgoed.

 

Museum voor Industrieel Erfgoed

SIEMei toont in haar museum uiteenlopende voorbeelden van de industriële en ambachtelijke bedrijvigheid van de Meierij. De collectie loopt uiteen van letterzetmachines, houtverspaanders en een dragline tot oude communicatie apparatuur, gereedschappen en een lintzaagmachine. Ook authentieke voorwerpen uit het industriële , agrarische en culturele leven in de Meierij van de afgelopen eeuw zijn in het museum te bewonderen. De gids informeert u aan de hand van diverse historische machines en werktuigen over de technische ontwikkeling van de afgelopen eeuw. Ook de werkplaats waar gewerkt wordt aan restauratieprojecten is opgenomen in de rondleiding. Vind meer informatie over de website van SIEMei.

 

Rondleiding over unieke geschiedenis van het voormalig CHV-complex aan de Noordkade

In kleine groepen volgen we een rondleiding door het museum met de unieke geschiedenis van het voormalig CHV-complex aan de Noordkade. Meer dan een eeuw geschiedenis van architectuur en techniek komt voorbij en wordt gepresenteerd door een deskundige gids. Ook enkele ruimtes die niet toegankelijk zijn voor publiek maken onderdeel uit van de rondleiding. 

De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. 

Kun je er niet bij zijn? Geen probleem. Naderhand publiceren we een verslag van de vergadering op de website.

Overtuigd van de voordelen? Word nu lid van Stubeco!