Kort verslag Piekstraat

Een 74 meter hoge woontoren op ‘Het eiland van Feijenoord’

18-03-2024

Met Stubeco op bezoek bij het project Piekstraat, een 74 meter hoge woontoren op ‘Het eiland van Feijenoord’ in Rotterdam. Bijzonder project van Heijmans, waarbij constructie en uitvoeringstechniek op een mooie manier samenkomen. Dankzij versprongen volumes in het ontwerp, ontstaan flinke overstekken in beide richtingen. Om die mogelijk te maken binnen de tunnelgietbouwmethode zijn indrukwekkende tijdelijke opvangconstructies nodig, slim uitgedacht door Hendriks stalen bekistingtechniek. Ook negendaagse cyclus was een ingewikkelde puzzel.

Na een interessante lezing van Marco van den Burg, met zo’n 40 enthousiaste Stubeco-leden de bouwplaats op. Onder leiding van Marco van den Burg, Christiaan Oomes, Chris van Ree en Geurt Middelhoven. Na afloop uiteraard weer een borrel en diner, dit keer bij Jules BoulesBitesBar vlakbij de Kuip.

Dank aan Heijmans en Hendriks stalen bekistingtechniek voor een boeiende middag. Binnenkort, zoals jullie inmiddels gewend zijn, een technisch verslag op onze site.

Opdrachtgever Heijmans vastgoed
Aannemer Heijmans
Architect KCAP
Constructeur IMd Raadgevende Ingenieurs


Binnenkort verschijnt er een uitgebreid technisch verslag van de excursie naar de Piekstraat in Rotterdam. Dit kennisdocument verspreiden we t.z.t. via de Stubeco-nieuwsbrief. Alle technische verslagen zijn terug te vinden bij Kennis.

Foto's

Overtuigd van de voordelen? Word nu lid van Stubeco!