Stubeco, Stufib en Stutech bijeenkomst

25 mei: Bijeenkomst Betondriehoek Stubeco, Stufib en Stutech


Op 25 mei organiseren Stubeco, Stufib en Stutech een gezamenlijke bijeenkomst met lezingen over het raakvlak tussen de uitvoering van betonconstructies, de betontechnologie en het constructieve aspect van betonconstructies: de Betondriehoek. De bijeenkomst wordt georganiseerd op de campus van Boskalis in Papendrecht. Vanaf 14:30 uur bent u welkom. Het programma start om 15:00 uur en wordt om 20:00 uur afgesloten. Het definitieve programma is hieronder opgenomen.

Eindrapportage Stutech-studiegroep NabehandelingMarc Ottelé –TU Delft
De Stutech-studiegroep Nabehandeling heeft uitvoerig gekeken naar de relatie tussen de betonsamenstelling, de omgevingscondities en de nabehandelingsmethode en naar het gebruik van curing compounds. De studiegroep heeft eind vorig jaar de rapportage afgerond en presenteert de belangrijkste bevindingen.

Jong beton in de praktijk Bas Albers – BAM Infraconsult
Beton kan al in de verhardingsfase scheuren door verhinderde vervorming tijdens de verharding. Uitvoering en technologie kunnen gezamenlijk via maatregelen deze scheurvorming voorkomen. Maar wat als de constructie binnen de verhardingstijd al belast wordt? In deze presentatie wordt deze driehoek van ontwerp, technologie en uitvoering voor jong beton aan de hand van een praktijkvoorbeeld toegelicht.

Verdiepte ligging N206 - Wim Verloop – Boskalis
Het evenwicht tussen plafondbedrag, MKI en ruimtebeslag is een belangrijk aspect in betonconstructies. Voor de verdiepte ligging van de N206 is gekozen voor een verticale U-polder die gestabiliseerd wordt met gewapende grond. Het referentieontwerp was veelal gebaseerd op betonnen constructies. In deze presentatie nemen we jullie mee in de uitdagingen die dat met zich meebracht.

De bouw van Fietsenstalling IJboulevard AmsterdamJurgen Clephas – Van Hattum en Blankevoort
De fietsenstalling van de IJboulevard in Amsterdam is opgebouwd uit drie caissons die op maaiveld zijn voorgebouwd, te water gelaten, ingevaren en afgezonken op een paalfundatie. In deze presentatie nemen we u mee in het waarom van deze methode, lichten we diverse uitdagende ontwerpaspecten toe die een directe relatie hebben met de uitvoering en laten we zien hoe deze methode is toegepast.

Autogene krimp - Jeroen Meijdam - Mobilis
Autogene krimp is een schoolvoorbeeld van de betondriehoek: de technologie van het materiaal, de berekening en de uitvoering. In het ideale geval wil het materiaal krimpen, blijft volgens de berekening het beton heel en zien we tijdens de uitvoering geen scheuren. Daarvoor is kennis nodig. Bij Stutech heeft een studiegroep bestudeerd welke factoren de krimp van beton bepalen. Tijdens deze presentatie zullen de belangrijkste resultaten van vele materiaaltesten worden gedeeld. Daarbij laten we zien hoe je als constructeur kan rekenen met autogene krimp en hoe je testresultaten kan gebruiken.

Aanmelden voor deze Betondriehoek-bijeenkomst? Dat kan via onderstaande button. U kunt aangeven of u alleen aan de lezingen wilt deelnemen of ook na circa 17:30 aan de borrel en aansluitende maaltijd.

 

Overtuigd van de voordelen? Word nu lid van Stubeco!