Henk's Mijmeringen

Henk's Mijmeringen

(Henk doet verslag van enkele mooie momenten in de geschiedenis van Stubeco)

De excursie naar de Storebelt brug in Denemarken:  Een voortreffelijk busreis met dubbeldekker, waarbij we op de heenreis bijna onthoofd werden vanwege het feit, dat de chauffeur precies optie ontdekte dat de onderdoorgang van het viaduct wel eens te laag kon zijn. Dus stopte hij precies op tijd en dat was maar goed ook. Na inspectie was òf het viaduct te laag òf de bus te hoog.

Verder zeer interessante dagen gehad op de bouwplaats, waar indertijd HBW, ons aller Piet Breek en Hans van der Ploeg, de bekistingleveranciers waren.

Pijlers van 268 meter hoog, uitgevoerd met klimbekisting, ankerblokken, zo zwaar en stabiel,  waar uiteindelijk de brug aan werd gehangen en verankerd. Knap stuk engineering  en ontwerp uiteraard.

 

Bezoek aan Berlijn: O.a. met voorzitter Arie van Rijs. Potzwammer platz, Gedächtnis kirche , Checkpoint Charly, Reichstag en de invulling van het gebied rondom de grens tussen de vroeger DDR en West Berlijn.
Een boottochtje over de Spree en zo meer.
Hier werd onderweg, alweer in een dubbeldekker, zoveel jenever gedronken, dat onze voorzitter, die een fervent liefhebber was, zijn beklag deed dat bij de grens de flessen al leeg waren.
Dus er moest snaps gekocht worden.


Bezoek Brugge: Met Piet Breek en Jacqueline van de Betonvereniging. Traden in het huwelijk in een of andere kerk, waar het bruidspaar in nostalgische kledij ons voorging in de kerk.

Heel bijzondere ervaring! Ook de verjaardag van Piet destijds gevierd in Brugge bij de bierbrouwerij waar de “Straffe Hendrik” werd gebrouwen.


Bezoek Londen: Twee kampen tegenover elkaar in een pub. Hilarisch !!


Bezoek Wenen: Doka fabrieken, Scloss Schönbrunn, Hundertwasser haus, en project ombouw vroegere energie centrale voor de stadsverwarming van Wenen tot luxe appartement.

Leverancier destijds Doka.

Ook heeft op een excursie Wil Roelofsen, secretaris bij de Betonvereniging en ook Stubeco’s secretaris, als gitarist opgetreden in de éen of andere wildvreemde band in een restaurant.

Ik dacht dat dit de reis naar Letland of Litouwen is geweest.

Ik kan nog wel verder graven in mijn geheugen , want we hebben wat leuke excursies gemaakt!

O.a Madrid, aannemer, hoofdkantoor Dagrados, was meer een culinaire uitstap ! Wel de bouwer van de drijvende havenkade in Monaco. Gebouwd in Ceuta bij Gibraltar en afgesleept naar Monaco om daar afgemonteerd te worden.

Zo waren er nog uitstapjes naar Bonn, Schumann gebouw, uitgevoerd door de HBG/HBW destijds, Parijs en onlangs Edinburgh.

 

Hartelijke groet,

Henk van ’t Slot

Archief

Overtuigd van de voordelen? Word nu lid van Stubeco!